![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam klasę główną kontrolera, w której mam wpisane zapytanie do bazy:
Następnie w pliku layout.tpl mam pozycję:
Tu zaznaczę, że nie samo "$layout->content" z uwagi na to, że wykorzystałem to już gdzie indziej w pliku layout.tpl. No i plik categories.tpl:
Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu dlaczego lista kategorii nie wyświetla się. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszeczkę zejdę z tematu przy tej okazji. Mianowicie mam taką sytuację, że w kontrolerze mam zapytanie do bazy zakończone:
a następnie w widoku controllers/layout.tpl mam:
które ładuje mi zawartość pliku controllers/index/index.tpl i to działa jednak w związku z odpowiedzią (2 post) postanowiłem zmienić w controllers/layout.tpl na:
i nie działa. Z czym to jest związane? Ten post edytował spokz 22.04.2010, 21:02:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem Ci rozwiązanie dla Zend_View a Ty korzystasz z Smarty, jest to kwestia interpretacji przez smarty, przy uzyciu rozszerzenia .phtml kod php jest wykonywany, natomiast smarty samo parsuje sobie szablony omijając interpreter php
Tylko tak zadziała. P.S tak z ciekawości, jak odpalasz view helpery? Korzystasz z nich wogóle? |
|
|
![]()
|
|
Nie używam ich jeszcze. Na razie stworzyłem tylko pliki index.tpl do każdego kontrolera i są one wyświetlane przez $layout->content. Przy okazji zapytam gdzie się wrzuca pliki z zawartością helpera? Czy jest to app/views/helpers/[nazwa_widoku]/[nazwa_helpera].tpl ?
W tej chwili layout mam w app/views/templates/layout.tpl a pliki "contenta" w app/views/templates/[nazwa_widoku]/index.tpl Ten post edytował spokz 22.04.2010, 22:05:12 |
|
|
![]()
|
|
Smarty & View Helpers może komuś się przyda
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:10 |